All for Joomla All for Webmasters

alb

1 Cfar nenkuptojme me check up?

Check up eshte mbledhje e nje numri te caktuar te analizave, incizime dhe teste te cilat behen per kontroll te shendetit tuaj.

2 Pse eshte e rendesishme te behet dhe sa shpesh duhet bere?

Chek up I shendetit tuaj keshillohet te behet ne nivel vjetor, varesisht nga mosha juaj, nje here ne dy vjet, dhe nje here ne vit per persona mbi 40 vjec.

-Eshte me rendesi te zbatohet per mbrojte te mire te organizmit tuaj dhe zbulim I hershem I reziqeve nga semundje te ndryshme.

3. Cfar duhet bere per tu kryer nje check up?

Duhet qe ne mengjes ne stomak te uritur te ipen mostra te gjakut, urines te kontrollohet presioni I gjakut, mushkerite e bardha, te percaktohet inteksi I peshes trupore (BMI), incizim EKG, dhe nese eshte e nevojshme te behen eho te organeve te brendshme.

Pas mbarimit te te gjitha analizave dhe incizimeve, mblidhen te gjitha rezultatet dhe te njejtat percillen te mjeku ame. Sipas vlerave te vrojtuara te shendetit tuaj dhe nese eshte e nevojshme mbrojtja e te njejtes, merren preventiva sic jane; dhenia e terapise perkatese apo udhezim deri te specialist perkates nga lemia e nevojshme.

Check up eshte kontroll I shendetit sipas moshes dhe gjinise I cili behet ne nivel vjetor, kurse me zbatimin e te njejtit fillohet nag mosha 20 vjecare.

Analizat qe I perfshin nje check up jane te ndryshueshme dhe nuk jane te kufizuara me analiza te caktuara. Analizat e nevojshme per nje check up, ndryshojne dhe plotesohen sipas grupmoshave dhe gjendjes shendetesore te secilit pacient.

Check up-I tek personat e shendoshe perserite 1 deri ne 3 vjet.

Me check up, ne perqindje te madhe nga 90-95% mund te parashikohen reziqet apo paraqitja e kancerit ose ndonje sumendje tjeter ne organizmin tuaj. Asnje check up nuk mund 100% te parashikoj paraqitje te papritur te kancerit apo vdekjes se papritshme.

Perqindja e parashikimit te paraqitjes se ndonje semundje te padeshirueshme dhe ruajtjen e shendetit te mire rritet me rritjen e numrit te analizave qe perfshihen ne check up

 Me nje check up te sigurte 100%
- Mund te vertetohet prezenca e:
- Probleme ne te ushqyer  
- Rritje e tensionit te gjakut
- Diabeti
- Kolesterol I larte
- Anemija
- Semundje te melqise
- Probleme me rruget urinare
- Transmetimi I semundjeve seksuale
- Kanceri I lekures
- Semundje te gjendres tiroide
- Konfirmim I tumorit
- Crregullime hormonale etj

Me 90% mund te parashikohet paraqitja e:
- Kanceri I gjirit
- Kanceri I mitres
- Mos ekzistimi I kancerit te gjendres tiroide 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check up-I nuk eshte mbledhje e testeve per egzaminime dhe vertetime te gjendjeve jo te mira shendetsore. Perkundrazi duhet te shikuar si shume testesh, analiza per vertetim dhe ruajtje te shendetit tuaj.

Per ruajtjen e shendetit te mire DLBM ne bashkepunim me mjeket e ambulates Higin ju sugjerojne kontroll vjetor te shendetit tuaj me paketin primar check up.                                                                                                                                                                            

Picture2